keskiviikko 11. joulukuuta 2013

21 tapaa pilata avioliitto



Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Johanna vuoksenmaa sekä tuottanut Riina Hyytiä. Elokuvan ensi-ilta oli 8.2.2013

Pääosaa esittää Armi Toivanen, jonka roolihahmo Sanna Manner tekee tohtorinväitöskirjaa ihmisten tavoista pilata avioliittonsa. Hän suhtautuu kyynisesti ja epäilevästi rakkausavioliitoihin.

Sannalla on ystävä, jonka nimi on Aino (Essi Hellen). Hän on taikauskoinen ja uskoo muun muassa ikuiseen rakkauteen ja ennustamiseen radiosta. Elokuvassa Aino rakastuu Sannan työpariin, Jouniin, jota esittää Aku Hirviniemi.

Hyvien näyttelijöiden takia elokuvalta odottaa paljon. Erityisesti Aku Hirviniemen roolisuoritus kiinnostaa, sillä ei ole varmaa, pystyykö Putouksestakin tuttu koomikko vakuuttamaan ns. kunnollisessa elokuvaroolissa. Hän onnistuu kuitenkin loistavasti, kuin myös pääosanäyttelijä Armi Toivanen.

Aluksi näyttää siltä, että elokuva on puhtaasi puhtaasti komediaa, ilman sen syvällisempää tarkoitusta. Elokuvalla on kuitenkin sanoma, joka paljastuu vasta elokuvan loppupuolella.

Elokuva on kaikin puolin onnistunut, eikä esimerkiksi juoni ole kovin ennalta-arvattavissa. Elokuva onnistuu viihdyttämisen lisäksi myös koskettamaan. Kerkko Koskisen musiikki saattaa aluksi ärsyttää, mutta siihen kyllä tottuu elokuvan edetessä. Monet voivat varmasti samaistua elokuvan hahmojen tunteisiin, vaikka hahmot ovatkin ääriesimerkkejä tietyntyyppisistä ihmisistä.  Elokuvasta nauttivat varmasti eniten romanttisista komedioista pitävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti