lauantai 18. tammikuuta 2014

Keilailua ja kiipeilyä

Elimäen lukion ensimmäisen vuosikurssin oppilaat keilaamassa ja kiipeilemässä

Keilailua Kouvolassa

Keilahallilla mennään ensimmäiseksi valitsemaan sopivia keilakenkiä. Keilailussa käytetään erikoisvalmisteisia kenkiä, joiden pohjat estävät liukastumisen keilaradalle. Kengät sisältyvät radan vuokraan, joka on opiskelijalta 14€/tunti.

Kouvolan keilahallin työntekijä neuvoo keilmaamisessa. Hän antaa hyviä vinkkejä esimerkiksi vauhdinottoon. Keilaaminen on aluksi hieman haastavaa, mutta pian se alkaa sujua jo kohtuullisesti, vaikka kaikki eivät ole ennen keilanneet. Tunti kuluu keilaamisen parissa nopeasti.


Kiipeilyä brankkarilla

Nyt sitten voittaamaan itsensä! Kouvolan vanhan paloaseman eli brankkarin kiipeilyseinät on rakennettu paloletkujen kuivatukseen tarkoitettuun torniin ja niitä pitkin pystyy kiipeämään aivan tornin kattoon asti. Torni on korkea, joten paikka sopii hyvin korkeanpaikankammon voittamiseen.

Koska kiipeilyssä tarvitaan kaarevapohjaiset kengät, jotta kiipeäminen olisi helpompaa, ensiksi etsitään taas sopivia kenkiä. Korut käsketään ottaa pois turvallisuussyistä. Monia putoaminen seinältä pelottaa, mutta kiipeilyvaljaiden ja köyden varmistajan on tarkoitus taata turvallisuus. Muutamat ovat käyneet ennenkin kiipeilemässä, mutta myös ensikertalaisia on.

Ensimmäiset ovat jo kiipeilemässä. Jos jokin, niin kiipeily on hyvä keino voittaa itsensä sekä pelkonsa. Seinältä tulee leveästi hymyileviä kiipeilijöitä. Itsensä voittaminen on kai tässä lajissa se, miksi sitä ylipäänsä harrastetaan. Tosin kyllä siinä kuntoakin vaaditaan. On nimittäin yllättävän raskasta pysyä seinällä ja nostaa itseään ylöspäin. Onneksi varmistajat antavat neuvoja, minne seuraavaksi kannattaisi laittaa käsi tai jalka. Aina voi myös sanoa, jos haluaa alas. Kiipeilyssä on ehdottoman tärkeää luottaa valjaisiin sekä varmistajiin. Kun luottamus on kohdillaan, kiipeäminen on paljon helpompaa.

Kokeilu antoi kiipeilystä hyvän kuvan. Päivä onnistui kaikin puolin: olimme hyvin väsyneitä, mutta onnellisia.



Kiipeily Kouvolassa:
Osoite: Hallituskatu 11
Kiipeilykurssin hinta on 50€
Kiipeillä Kouvolassa voi brankkarin lisäksi myös Utissa.

Kiipeilykerho Kiila


Kouvolan keilahalli
Osoite: Salpausselänkatu 40
Ratavuokra/tunti: aikuinen 16€ alle 18v. 10€

Happy Bowling
Kuusankosken keilahalli
Myllykosken keilahalli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti